sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Kulutusmorkkis

Ensin hieman lukuja: 

Velkoja lyhennetty 8.10 seuraavasti 

Ex 300€ (jäljellä 200€, mutta mennee maksuun tässä kuussa, jahka saan loput omaisuudestani viimein takaisin)
Luottokortti 500€. Jäljellä 939,29€. 

Eli velkoja jäljellä
Ex 200€
Äiti 460€
Luottokortti 939,29€ 
YHTEENSÄ: 1599,29€

Rahaa velkojen lyhennykseen on korvamerkattu vielä tälle kuulle 360€. 

Sitten itse aiheeseen, Olin juhlimassa eilen, ja rahaa kului 60,80€. Ei krapulaa, mutta tuntuu että olisi kauhea morkkis, kun tuli noin hövelisti käytettyä rahaa, vaikkakin tässä on useampi kuukausi kituuteltu menemään käytännössä ilman tuloja. Silti tuntuu, että aina kun käyttää rahaa ei-niin-välttämättömään (esim. uusi kulmakynä,8kk vedetty ilman kun edellinen teki katoamistempun) niin syyllistän itseäni:

"Tämänkin rahan oisi voinut käyttää velkojen maksuun"
"Tämänkin olisi voinut laittaa säästöön" 
"Heti kun sait rahaa niin ihan lähti lapasesta kuluttaminen" 

tyyliset ajatukset pyörii päässä. En tykkää. Pitäisi löytää balanssi päässäkin tälle touhulle. Pysy suunnitellussa budjetissa, jos jotain jää yli ylimääräiseksi säästöön laitettavaksi, niin se on vain plussaa. 

Budjetin suhteen mietin sellaista muutosta, että tasan 300€/kk velkojen lyhennyksiin kunnes velaton, tosin ensi vuoden alusta kun vuosineljännes taas alkaa, niin alan säästää 40€/kk ASP:iin (minimi 150€ vuosineljännes tavote täyttyy silloin). Avasin siis ASP-tilin uudelleen, ja siirsin sinne tämän neljänneksen 150€ kerralla. Ja se randomsumma 62 ja senttejä (vai mikälie olikaan) niin jää käyttörahoiksi, jos se helpottaisi kulutusmorkkista hieman, kun on "lupa" tuhlata joku tietty summa joka kk kaikkeen "tyhjänpäiväiseen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti